1 – Ta kontakt med veterinærklinikk som har mulighet for å ta HD-røntgen og bestill time så hunden er over 12 mnd ved røntgingstidspunktet.

2 – Når timen er bekreftet går man inn på nkk.no/min side og trykker på «Helse» i menyen til høyre.

3 – Velg «Bestille HD/AD».

4 – Fra drop-down menyen velger man hunden man vil bestille rekvisisjon for og trykker «Velg». Sjekk at opplysningene som kommer opp når du får opp hunden du valgte er korrekt.

5 – Kryss av for HD og velg klinikken hvor timen er bestilt hos fra drop-down menyen.

6 – Trykk «Bestill skjema for denne hunden», hvis opplysningene stemmer. Bestilling og betaling av dette skjemaet må gjøres FØR røntgenbildene sendes inn til NKK, altså før selve HD-røntgingen finner sted. Hvis bildene allerede er tatt hos veterinær og sendt inn til NKK kan ikke dette skjemaet benyttes, men tilsendt faktura fra NKK må betales. Hvis man bestiller og betaler dette skjemaet etter at bildene er sendt, blir ikke innbetalt beløp refundert fra NKK.

7 – Når du klikker på «Bestill skjema for denne hunden» vil du komme til betalingssystemet for elektroniske tjenester hos NKK. Når betalingen er registrert vil du motta epost med ditt røntgen rekvisisjonskjema som vedlegg. Merk at betalingen til NKK er (265 kr pr 20.mars-19) er en avgift til NKK, undersøk med veterinæren hvor mye selve besøket hos de kommer til å koste.

8 – Skriv ut vedlegget og ta det med til timebestillingen din sammen med hundens stamtavle. Stamtavlen skal ikke sendes inn til NKK, den skal du ha med hjem igjen.

9 – NKK har (pr 20.mars-19) behandlingstid på inntil ti dager etter at bildene er mottatt av de, hvis rekvisisjonskjema er betalt (som beskrevet over). Hvis rekvisisjonskjema ikke er bestilt og betalt sender NKK faktura innen en uke fra de mottok bildene og behandlingstiden er inntil ti dager etter at fakturaens innbetaling er registrert.

10 – Når bildene er avlest vil man få en epost med diagnosebrev som vedlegg, HD-statusen vil også bli publisert i NKKs DogWeb.

 

Se for øvrig https://www.nkk.no/hd-hofteleddsdysplasi/category1281.html for mer informasjon om HD.