Søndag 25.juni 2023

Kløvtest – bronse, sølv og gull.

Det vil bli arrangert kløvtur for bronsemerket 10 km, sølvmerket 15 km og gullmerket 20 km.

Sted: MIF hytta og skogen rundt der.

Oppmøte kl 10.00.

Turen vil gå på grusvei/skogsbilvei i naturskjønne omgivelser med varierende høyde. Ved omtrent halvveis tar vi en pause, så ta med mat og drikke til deg selv og hunden. Hunden må være frisk og i god form, og ha trent med kløv.

Krav til bronsemerket: Vekt på kløv: 15% av kroppsvekten på hunden, maks 25% for svært godt trent hund. Lengde på tur 10 km (dagstur) Eksempel: 20 kg hund må han minstevekt på 3 kg. Minimumsalder på hund: 1 år.

Krav til sølvmerket: Allerede oppnådd NLKs bronsmerke.

Krav til gullmerket: Allerede oppnådd NLKs sølvmerke. Vi anbefaler at hunden er minimum 18måneder, gjerne 2 år.

Påmelding skal inneholde hundens fulle navn, registreringsnummer, fødselsdato, rase, hvilken test (bronse/sølv/gull) navn på hundefører (trenger ikke være eier av hunden) og sendes til: avdostlandet@norsklapphundklubb.no. En fører kan gå med opptil 3 hunder samtidig.

Hundens vekt må dokumenteres fra veterinær eller dyrebutikk. Kløven veies av testleder før og etter turen. Fører har ansvar for hundens fysiske og mentale kondisjon. Testleder har rett til å stoppe ekvipasjen dersom kravene ikke oppfylles eller om hunden er uegnet.

Deltageravgift er 100 kr for medlemmer av NLK og 150 kr for ikke-medlemmer. Betaling kan gjøres på vipps ved fremmøte. Testleder er Richard Levin, spørsmål rettes til han, fortrinnsvis på messenger.

Påmeldingsfrist: 17.juni 2023.

Dersom du er usikker på om dette er noe for deg og din hund, men er litt nysgjerrig, så kan man gjerne bare være med å gå turen uten kløv.