VELKOMMEN TIL KLØVTEST FOR NLKs MEDLEMMER

3. september i Fet på Romerike

Bruks- og aktivitetskomiteen i NLK inviterer til Kløvtest bronsemerke og sølvmerke lørdag 3. september. Oppmøte ved YX/7-Eleven i Fet kl. 10.00 for felles avreise til kløvtestens start. Gå gjerne på do her.

Turen skal totalt være på 10 km for å tilfredsstille kravet om bronsemerke. For de som vil ta sølvmerket, skal turen totalt være på 15 km. Hunden må i tillegg ha tatt bronsemerket sesongen før, eller eventuelt 3 bronsemerker over 2 sesonger for å oppnå sølvmerket. Hundens vekt må dokumenteres av veterinær eller dyrebutikk, kløven veies av kjentmann før og etter turen. Kløven skal ved start og slutt være minimum 15 % av hundens kroppsvekt. Maks vekt på 25 % bare om hunden er særdeles godt trent. Minstekravet til hundens alder er 12 måneder, og oppad ingen begrensning. Hundens fysiske og mentale kondisjon er førers ansvar. Kjentmann har rett til å stoppe en ekvipasje fra å delta om kravene ikke oppfylles eller om hunden viser seg uegnet.

Kløvtesten vil gå på grusvei/skogsbilvei (skogssti) tilrettelagt for rullestolbrukere. Turen vil gå i naturskjønne omgivelser, og vi må regne med å møte folk og andre hunder. Båndtvang gjelder! Det vil bli en pause ca. halvveis i turen der vi raster. Alle tar med mat og drikke til seg selv og hunden, og gjerne noe å sitte på. Sølvmerkedeltakerne går videre mens de som skal ta bronsemerket, venter her til de andre kommer tilbake.

Ved oppmøte skal skjema for deltakelse fylles ut og gis til kjentmann. NLK holder arkiv over beståtte kløvtester med tanke på avansement til sølv- og gullmerke. Ved turens slutt veies alle kløver, og bronse- og eller sølvmerket deles ut til de som har bestått.

Det er Eli Aulibråten og Ragnhild Birkeland som er kjentfolk for denne turen.

Påmelding til kløvtest 3.9. i Fet sendes innen 31. august på e-post til

Bruks-aktivitet@norsklapphundklubb.no

Påmeldingen skal inneholde hundens kallenavn, fødselsdato og registrert navn samt registreringsnummer, og førers/eiers navn og telefonnummer. De påmeldte vil få e-post med info om turen og skjema til utfylling.

Kløvtest i Lillehammerområdet seinere i september!

Bruks- og aktivtetskomiteen ønsker å arrangere kløvtest i Lillehammer-området litt utpå høsten. Foreløpig er det 17. september som er aktuell dato for kløvtest i alle valører. Alternativt er det også flotte forhold her oppe 24. september. Været får vi ikke rådd over uansett tidspunkt.

Vi håper at mange ønsker å komme og gå tur sammen med Ditto og Guri Th. Myrstuen, som tar imot dere alle, og gleder seg til tur! Regler og krav er de samme som beskrevet ovenfor. Nærmere informasjon vil legges ut på hjemmeside og klubbens facebookside NLK – Norsk Lapphundklubb for medlemmer.

Kontakt bruks-aktivitet@norsklapphundklubb.no for kløvtesttur i Lillehammerområdet.