Norsk Lapphundklubb vil igjen arrangere gjeteranleggsprøve på rein i Jotunheimen med reingjeterne i Lom og Vågå reingjeterlag. Vi har plass til 18 hunder, og det blir innlosjering på Nordal turistsenter i Lom. Fordi været kan være uforutsigbart og ganske røft, har vi satt av helga 5. – 6. mars med 12. – 13. mars som alternativ dersom været ikke skulle være på vår side den første helga. De som ønsker å delta, må derfor holde av begge helger. Prøven går over en dag for den enkelte hund, og deltakere får tildelt enten lørdagen eller søndagen.

Deltakeravgift: 800,- kroner. Dette inkluderer gjeteranleggstesten, en overnatting på Nordal turistsenter i Lom, frokost, matpakke og middag samt snøskuterfrakt for hundefører og hund til fjells.

Hvem får delta? Først og fremst hunder fra et og et halvt til tre år som er tenkt brukt i avl, både tisper og hannhunder, alle tre raser. Eier må være medlem i Norsk Lapphundklubb, og hunden registrert i NKK. Ved stor påmelding vurderes hunder av ulike linjer slik at vi får god bredde, og eventuelt ved loddtrekking. Er det plass, kan andre hunder også få delta, så ikke nøl med å melde på hunden din! Hunden skal ikke ha gjetertrening eller forkunnskaper, men må være rimelig god på innkalling.

Deltakerne må være forberedt på å være ute hele dagen i kaldt vær, og vi må ta forbehold om utsettelse, som nevnt over, eller i verste fall avlysning dersom været krever det.

Fordi vi skal et stykke inn på fjellet med snøskuter, kan vi bare love plass til hund og fører, men ledsagere er velkomne til Nordal turistsenter, og betaler selv prisen for kost og losji der.

Hvordan melde seg på? Send hundens registrerte navn og registreringsnummer, fødselsdato, kallenavn, rase og oppdretter som skal bruke hunden, samt navn, e-postadresse og telefonnummer til den som skal delta med hunden til sekretaer@norsklapphundklubb.no

Påmeldingsfrist: 13.02.2022.